Ξεκίνησαν από τα Δαρδανέλια και κινούνται πλέον σε διεθνή ύδατα
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς 120 τουρκικά αλιευτικά σκάφη συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται σε διεθνή ύδατα προς το Λιβυκό πέλαγος.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν τον πλου τους, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.